Igår ikväll bakade jag julgodis.
Det blev två sorter.
Myrstackar/ Arraksbollar
och
Leilas mandlar från Barcelona.
Leilas mandlar från Barcelona.
Mandlarna är superenkla att göra & väldigt goda.
Vill du göra egna kommer receptet här:
Ingredienser
1dl sötmandlar
2/3 blocknougat, a 250 g
1 1/2 msk mald kanel
2/3 blocknougat, a 250 g
1 1/2 msk mald kanel
1 1/2 msk kakao av hög kvalitet
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rosta mandlarna på en plåt i ca. 10 min. Låt dem svalna.
2. Rosta mandlarna på en plåt i ca. 10 min. Låt dem svalna.
3. Blanda kanel och kakao i en liten skål.
4. Rulla in dem i ett lager nougat och rulla mandlarna i kakaoblandningen.
5. Ställ mandlarna i kylen och servera dem kylda.
Själv tycker jag att det är lika bra att dubbla receptet när man ändå är igång :)
Lycka till.
Ha en fin dag// Camilla
Lycka till.
Ha en fin dag// Camilla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar