Fick ett recept på nyttiga nyponbars av en kollega
(tack så mycket Kia)
så här om kvällen blev det baka av.
(tack så mycket Kia)
så här om kvällen blev det baka av.
Jag tycker att de är riktigt goda och att de ger en bra energikick.
Vill du göra egna så kommer receptet här.
Vill du göra egna så kommer receptet här.
Du kan använda vilka torkade bär eller frukt du själv vill,
själv använde jag detta.
(Då blev det ca. 12 st.)
själv använde jag detta.
(Då blev det ca. 12 st.)
+ ett kryddmått salt.
Sätt ugnen på 125 grader.
Rosta 1 dl grovhackade cashewnötter (naturella)
och 1 dl pumpakärnor i en torr och het stekpanna
ett par minuter tills de får lite färg.
Låt svalna.
Blanda med 4 äggvitor,
2 dl havregryn,
3 msk nyponskalsmjöl,
3 msk honung och
1 krm salt.
Tillsätt 1 dl hackade torkade aprikoser
och 1 dl gojibär.
Rör om ordentligt.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Gör två längder av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga.
Gör längderna så kompakta som möjligt.
Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter.
Låt svalna. Skär i bitar.
Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om.
Förvara i kylen i lufttät burk.
Rosta 1 dl grovhackade cashewnötter (naturella)
och 1 dl pumpakärnor i en torr och het stekpanna
ett par minuter tills de får lite färg.
Låt svalna.
Blanda med 4 äggvitor,
2 dl havregryn,
3 msk nyponskalsmjöl,
3 msk honung och
1 krm salt.
Tillsätt 1 dl hackade torkade aprikoser
och 1 dl gojibär.
Rör om ordentligt.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Gör två längder av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga.
Gör längderna så kompakta som möjligt.
Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter.
Låt svalna. Skär i bitar.
Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om.
Förvara i kylen i lufttät burk.
Gott, Gott!
Igår flyttade min sista mobiluggla söderut,
ner till Stockholm.
Får ta och knåpa ihop några nya.
Jobbar kortdag idag,
snart helg alltså :)
// Camilla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar